Pages

onsdag 4 april 2012

B O Andersson är åter ute och svamlar om det amerikanska presidentvalet

Idag skriver Bo Inge Andersson i en kommentar på SVT:s Texttv, sid 165-167, att det amerikanska presidentvalet går in i en ny fas. Detta av två skäl, dels för att president Obama börjat nämna Mitt Romney vid namn som trolig republikansk motkandidat, dels genom att Romney nu för första gången skall ha börjat angripa Obama istället för sina egna partikamrater. Så här skriver Andersson:
Det inleder en ny fas där Mitt Romney verkar säker på att han ska bli sitt partis kandidat mot Barack Obama,  fast ännu fyra personer slåss om den äran i nomineringsvalen som inte är avslutade förrän i slutet av juni.
Tidigare har Romney attackerat sina motståndare INOM partiet. Nu i sitt segertal gick han till direkt angrepp  på president Obama. 
Sedan svävar Andersson vidare i fablernas värld och resonerar kring varför Romney nu börjat prata om Obama i sina segertal istället för sina motståndare i primärvalet.
Bakom detta ligger dels rädslan för att en fortsatt strid mellan republikanerna kan försvaga deras chanser när de väl efter sommaren ska börja slåss mot Obama.
I verkligheten har dock Romney i stort sett alltid attackerat Obama vid sina presskonferenser efter primärvalen. Detta har faktiskt till och med gått att läsa om i svenska medier där det ofta noterats, att medan övriga kandidater attackerat varandra har Romney fokuserat på att istället attackera Obama.

Men detta lilla faktum skulle ju omintet göra Anderssons kommentar. Som jag skrivit i en blogg undrar jag "om han över huvud taget läser och tar del av annan nyhetsrapportering och diverse opinionsundersökningar som görs, eller om han helt enkelt sitter och skriver kommentarer helt utifrån eget önsketänkande?"

0 kommentarer:

Skicka en kommentar