Pages

måndag 23 april 2012

Trängsel i Uppsala?

Noterar att Centerpartiet vill införa trängselskatt i fler kommuner runt om i landet, nu föreslås även trängselskatt i Uppsala. Jag vet inte hur ofta Centerpartiets representanter besöker Uppsala, men de får gärna berätta var den där oerhörda trängseln finns som föranleder införande av trängselskatt.

Men å andra sidan visar Centerpartiet med detta förslag att trängselskatten inte främst är till för att minska trängseln utan för att öka skatteintäkterna. De borgerliga partierna går från klarhet till klarhet.

Edit: Har tagit del av en del uttalanden i frågan och undrar litet hur Centerpartiet i Uppsala egentligen ställer sig i frågan om trängselskatt i staden?

Till UNT.se säger Centerpartiets Stefan Hanna:
"Inte aktuellt med trängselskatt i Uppsala"
 Till DN.se säger samma Hanna:
"Vi måste titta på alla möjligheter för att klara av trafikflöden och för att kunna nå våra klimat- och miljömål. Trängselskatt är en sådan väg."
"Vi vill gärna ha rådigheten att kunna införa trängselskatt, men det är inte det samma som att vi gör det. Ett alternativ skulle vara att stänga av, att förbjuda persontrafik och det tycker vi inte är positivt. Om vi får egen politisk majoritet kan det genomföras inom kanske fem år"
 Skall man börja bli orolig?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar