Pages

tisdag 6 mars 2012

På temat kommunala vårdskandaler

Som ni säkert förstått har jag satt mig för att här på bloggen lägga upp de vårdskandaler som sker i kommunal regi och som riksmedia aldrig rapporterar om. Det har senaste månaderna blivit några stycken och här kommer en till.
Kommunen utreder just nu sex anmälningar mot det kommunala demensboendet Torsiliahemmet i Torshälla. Samtliga anmälningar gäller en avdelning och handlar om bristande omvårdnad.
Enligt anmälningarna har dementa åldringar blivit sittande med nerkissade blöjor eller intorkad avföring. En boende som inte kan räta ut fingrarna på grund av stela leder hade så långa naglar att de skar in i handlflatorna. En annan med rätt till daglig promenad ska inte ha fått komma ut på en månad.
Edit: Noterar nu att TT skickat ut en notis om detta och att andra riksmedier nu återrapporterat om den. Imponerande. MEN jag noterar även att min tidigare kritik om att riksmedia sällan återger VEM som driver boendet ifall det är kommunalt, men ALLTID gör detsamma när det är ett enskilt företag, fortfarande gäller. Inte en rad om att det är ett kommunalt boende!

Svåra brister utreds på demensboende, SvD, Aftonbladet,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar