Pages

onsdag 22 februari 2012

Varför bry sig om sanningen?

Konstnären Elisabeth Ohlson Wallin känner sig äcklad av "Carema-affären" med blöjvägningar och har skapat en bild med statsministern iförd en läckande blöja. Så här kommenterar hon sitt "konstverk":

- Carema-skandalen blev droppen för mig. Jag började fundera på hur vi verkligen ska kunna känna hur vidrigt det är när man blir äldre och inte sköts om ordentligt.
- Att titta på bilden ska kännas lika äckligt som det känns för den gamla människan att ligga i sin egen skit. Kissblöjan blev en symbol för misskötseln inom vården, Carema-blöjan. Man ska verkligen ta det här på allvar, säger Elisabeth Ohlson Wallin.

Det är trist att konstnären inte brydde sig om att kontrollera sanningshalten i den där beryktade "Carema-affären". Sant var att man vägde blöjor, men det berodde inte som skandalrubrikerna menade på att man skulle återanvända blöjorna. Det berodde på att man inledningsvis väger blöjorna för att ge de boende rätt inkontinensskydd. Människor läcker nämligen olika mycket under nätterna och det gäller att ge de boende rätt skydd. Därav måste man väga blöjorna första nätterna.Expressen,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar