Pages

torsdag 15 mars 2012

När jag nu ändå är inne på ämnet Bo Inge Andersson och hans USA-rapportering

Jag skrev igår ett inlägg som reaktion på hans kommentar på SVT:s TextTv där han bland annat anser att republikanska partiet är mycket splittrat och att man i Vita huset just nu sitter och myser över rådande situation. Jag hittade en kommentar/krönika på SVT.se som verkade vara ursprungstexten till inlägget på TextTv, det fanns snarlika stycken.

Idag noterade jag att Bo Inge har redigerat sin artikel på hemsidan så att dessa både vinklade och direkt felaktiga meningar är borttagna. Däremot hittade jag en tidigare artikel med rubriken "Supertisdagen bekräftade splittringen", som han senast redigerade den trettonde mars, som fortfarande innehåller skrivningar om hur splittrat partiet är och hur svårt Mitt Romney har att samla bredare grupper inom partiet.

Han börjar sitt inlägg med:
På en punkt skapade supertisdagen klarhet: Att det republikanska partiet är klart splittrat i en konservativt-religiös del under Rick Santorum och en del som motståndarna kallar luddigt liberal fast ledaren Mitt Romney kallar den strängt konservativ.
Och sedan fortsätter han angående Romneys seger:
Men hans seger ger upphov till många frågor, som engagerade republikanska väljare och partiledningen måste ställa sig. En handlar om att Romney inte lyckades vinna de religiösa och konservativa, de som är viktiga för att en republikanska presidentkandidat ska kunna besegra Obama.
... 
Klar splittring - Fortfarande finns det en klar splittring i partiet, som leds av den högerkristne Santorum. Romney har vunnit ett stort antal delegatröster och ligger nu i topp och har någonstans runt 400 delegater.
... 
Hans svaghet är att han inte kan samla breda grupper i partiet. 
Han redigerade som sagt denna artikel så sent som den trettonde mars, ursprungligen skriven den sjunde, och vid denna tidpunkt har en mängd media i framför allt USA, men även Expressen publicerat mätningar som visar att både Romney och Santorum, antingen leder eller ligger mycket jämnt mot Obama.

Mätningarna som jag även länkade till, och som visar hur Romney har stöd av över 80% av de republikanska väljarna medan Santorum ligger en bra bit över 70%, har även de varit allmänt kända. Men de är uppenbart fakta som Bo Inge Andersson intet bryr sig om. Han fortsätter med sina envetna försök att sätta mediebilden av ett mycket splittrat republikanskt parti.

Slutligen så finns det en gammal regel för bloggar och text publicerade på nätet, och det är att ifall man ändrar i sina inlägg så gör man en överstrykning av det man tagit bort och skriver nya meningar med kursiverad stil. Men Bo Inge han bara ändrar så att det blir helt omöjligt att se eller följa ändringarna. Det är faktiskt litet fult.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar