Pages

fredag 23 december 2011

Inte bara republikaner...

Läser man svenska medier får man lätt uppfattningen att det endast är rabiata republikaner, ofta etiketterade som tea-party rörelsen, som är motståndare till president Obama. Men gräver man bara litet på ytan kan man konstatera att ingalunda så är fallet. En i förra presidentvalet största anhängaren av Obama finner vi i skådespelaren Matt Damon som ett par gånger hårt kritiserat Obama under de senaste åren, och nu är han åter ute med kritik.

Visserligen skiljer sig kritiken åt, till stora delar väsentligt, men en gemensam nämnare är att båda grupperna tycker att Obama gör alldeles för litet.

Att president Obama har stora delar av väljarna emot sig är ingen nyhet, i stort sett sedan sommaren 2009, dvs ett halvår efter att han installerades, har opinionsundersökningar visat att majoriteten av väljarna inte tycker om hans politik, "total disapprove". Faktum är att han inte ligger särskilt långt i från George W. Bushs siffror under hans andra mandatperiod, jämför man Obamas första period med Bush dito är Obama faktiskt mindre populär. Något man sällan får läsa om i svensk media.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Obama har uppfyllt sitt vallöfte att få slut på det amerikanska deltagandet i det eländiga kriget i Irak som token Busch startade. Just i dagarna har Obama vunnit en stor seger vad gäller arbetsgivareavgiften (social security payroll tax) som republikanerna klantat till med.Annars så tycks tea-party falangen ligga lågt men kommer väl tillbaka inför valet.

Skicka en kommentar