Pages

onsdag 8 augusti 2012

Varför fick Christina Lugnet gå, egentligen?

Avsattes hon verkligen för man att ansåg att hon misskötts sig till den milda grad som vissa medier påstår eller avsattes hon av rent politiska skäl? Det är ingen hemlighet att Centerpartiet ligger pyrt till rent opinionsmässigt, och efter mina år i politikens hetluft kan jag meddela att varje möjlighet till att förbättra sina opinionssiffror övervägs.

Helt klart skulle det kunna vara så att Centerpartiet i det läge som de befinner sig kan tänka sig att vinna billiga poäng på att avskeda en generaldirektör, och med tanke på att partiets ledare även har börjat ifrågasättas, efter en så pass kort tid på sin post som hon har, kan jag mycket väl tänka mig att det ligger nära till hands att trycka på avfyrningsknappen. Många äro de politiker som gjort detta genom åren för att vinna egen nytta.

När näringsministern på frågan om vad Lugnet skall göra härnäst svarar så här:
– Hon har tre år kvar på sitt förordnande och hon har en enorm kunskap i tillväxtfrågor och det kommer vi att dra nytta av här på departementet, sa Annie Lööf.
Då undrar man ifall de inte kunde löst problemet genom en uppsträckning och tydligt budskap om skärpning i frågan om internrepresentation hade räckt?

Men tyvärr är nog de allra flesta människor i allmänhet, och journalister i synnerhet, väldigt naiva när det gäller det politiska spelet.

DN.se,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar